HUMAN ERROR

Ik bied de volgende cursussen aan:

 • Leer solderen als een professional
 • Leer werken met modulaire synthese

Een cursus bij Human Error volg je 1 op 1 in de werkplaats aan de Coolhaven in Rotterdam. Ieder programma is precies afgestemd op jouw wensen en niveau. Cursussen worden gegeven in de weekeinden en avonden.

Cursus Solderen

Wil je leren solderen als een vakman? Kom dan een training volgen bij Human Error en ontdek alle kleine details die bij het solderen komen kijken. In mijn werkplaats leer je werken met professionele apparatuur onder begeleiding van een synth-tech die de hoogste standaard nastreeft op het gebied van elektronische installaties.

cursus-solderen

Als reparateur zie ik helaas vaak soldeerwerk van matige kwaliteit. Soms zelfs bij gerenomeerde merken, maar meestal bij DIY-projecten. Veel van de problemen die mensen ervaren bij het bouwen van kits, of het inbouwen van mods in hun apparaten, zijn te herleiden tot onjuist solderen. En dat is zonde, want slecht soldeerwerk nalopen is een tijdrovende klus. Voorkom urenlang troubleshooten door zorg te dragen voor degelijk soldeerwerk.

In een kort traject, waarbij je 1 op 1 wordt begeleid, leer je waar je op moet letten en welke gereedschappen er zijn en hoe je die gebruikt. Leer over de verschillende soorten soldeer-tin, typen flux en reinigingsproducten. Je kiest zelf waar je meer over wilt weten:

 • Through Hole solderen
 • SMD solderen
 • Desolderen
 • Hetelucht
 • Rework
cursus solderen desolderen

Hoe verwijder je op de juiste manier een component zonder het PCB te beschadigen? Hoe controleer je het soldeerwerk? Hoe ga je om met de soldeerbout en wanneer gebruik je een soldeer-tang?

Als je behoefte hebt aan algemene soldeerkennis is dat mogelijk. Als je juist ondersteuning wil bij het maken van een DIY-kit kan dat ook. Je kunt zelf een kit meebrengen die je onder begeleiding in elkaar kunt zetten.

Neem contact op om te informeren over een cursus op maat.

Cursus Modulaire Synthese

De wereld van modulaire synthese is fantastisch, maar kan ook afschrikwekkend zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Of juist zo veelzijdig dat je na een tijd niet weet hoe je verder moet. Begin bij de basics van substractieve synthese of duik direct in complexe modulatie, we starten de cursus precies waar jij bent.

cursus modualire synthese

In de werkplaats van Human Error is alles aanwezig om tot de kern van modulaire synthese te komen. Deze cursus richt zich niet op de studio, maar juist op de diepere werking van elektronica in de wereld van de synhesizer. Met behulp van osciloscoop en andere meetinstrumenten ontdek je wat een module nu eigenlijk precies doet, en hoe je dat in de studio kunt inzetten. Leer over de voltage-ranges, tracking en offset, voltage drop en inter-modulaire effecten wanneer je aan de slag gaat met modulair.

De cursus is volledig gericht op de vragen die jij hebt. Geen standaard praatje over dingen die je misschien al lang weet. Je kunt eenmalig langskomen, of kiezen voor meerdere lessen over een langere periode. Wat jij wilt weten over modulaire synthese, in het algemeen of over een specifieke module die je hebt, dat is waar we mee aan de slag gaan.
Neem je eigen rack mee of maak gebruik van de modules die hier aanwezig zijn. Er is van alles wat; van complete voices en sequencers tot toegewijde modules zoals filters en modulatoren.

Neem contact op om te informeren over een cursus op maat.

Tarieven

Iedere cursus bij Human Error is maatwerk. We bespreken vooraf jouw wensen en maken daar een plan voor. Je kiest zelf hoe lang je les wilt hebben, en wat je wil gebruiken: je eigen spullen, de spullen van Human Error of een combinatie daarvan.
De cursus wordt gegeven in hele uren, en het tarief per uur is €60,-. Tijd en dag spreken we af in overleg. Wil je voor een langere periode ondersteuning is een ander tarief mogelijk in overleg.

Contact

Neem contact op om te informeren over een cursus op maat.


HUMAN ERROR SYNTH REPAIR
Coolhaven 234A
3024AN Rotterdam
Nederland
+31 6 41 28 03 07


Vind me op WhatsApp

 • Maandag open: 10.00 - 17.00
 • Dinsdag: Alleen op afspraak
 • Woensdag: Alleen op afspraak
 • Donderdag: Alleen op afspraak
 • Vrijdag open: 10.00 - 17.00
 • Uitgezonderd vakantiedagen