HUMAN ERROR

Ik bied de volgende cursussen aan:

 • Leer solderen als een professional
 • Leer (technisch) werken met modulaire synthese
 • Productie van technomuziek met het Eurorack modulaire systeem

Een cursus bij Human Error volg je 1 op 1 in de werkplaats aan de Coolhaven in Rotterdam. Ieder programma is precies afgestemd op jouw wensen en niveau. Cursussen worden ook gegeven in de weekeinden en avonden.

Cursus Solderen

Wil je leren solderen als een vakman? Kom dan een training volgen bij Human Error en ontdek alle kleine details die bij het solderen komen kijken. In mijn werkplaats leer je werken met professionele apparatuur onder begeleiding van een synth-tech die de hoogste standaard nastreeft op het gebied van elektronische installaties.

cursus-solderen

Als reparateur zie ik helaas vaak soldeerwerk van matige kwaliteit. Soms zelfs bij gerenomeerde merken, maar meestal bij DIY-projecten. Veel van de problemen die mensen ervaren bij het bouwen van kits, of het inbouwen van mods in hun apparaten, zijn te herleiden tot onjuist solderen. En dat is zonde, want slecht soldeerwerk nalopen is een tijdrovende klus. Voorkom urenlang troubleshooten door zorg te dragen voor degelijk soldeerwerk.

In een kort traject, waarbij je 1 op 1 wordt begeleid, leer je waar je op moet letten en welke gereedschappen er zijn en hoe je die gebruikt. Leer over de verschillende soorten soldeer-tin, typen flux en reinigingsproducten. Je kiest zelf waar je meer over wilt weten:

 • Through Hole solderen
 • SMD solderen
 • Desolderen
 • Hetelucht
 • Rework
cursus solderen desolderen

Hoe verwijder je op de juiste manier een component zonder het PCB te beschadigen? Hoe controleer je het soldeerwerk? Hoe ga je om met de soldeerbout en wanneer gebruik je een soldeer-tang?

Als je behoefte hebt aan algemene soldeerkennis is dat mogelijk. Als je juist ondersteuning wil bij het maken van een DIY-kit kan dat ook. Je kunt zelf een kit meebrengen die je onder begeleiding in elkaar kunt zetten.

Neem contact op om te informeren over een cursus op maat.

Cursus Modulaire Synthese

De wereld van modulaire synthese is fantastisch, maar kan ook afschrikwekkend zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Of juist zo veelzijdig dat je na een tijd niet weet hoe je verder moet. Begin bij de basics van substractieve synthese of duik direct in complexe modulatie, we starten de cursus precies waar jij bent.

cursus modualire synthese

In de werkplaats van Human Error is alles aanwezig om tot de kern van modulaire synthese te komen. Deze cursus richt zich niet op de studio, maar juist op de diepere werking van elektronica in de wereld van de synhesizer. Met behulp van osciloscoop en andere meetinstrumenten ontdek je wat een module nu eigenlijk precies doet, en hoe je dat in de studio kunt inzetten. Leer over de voltage-ranges, tracking en offset, voltage drop en inter-modulaire effecten wanneer je aan de slag gaat met modulair.

De cursus is volledig gericht op de vragen die jij hebt. Geen standaard praatje over dingen die je misschien al lang weet. Je kunt eenmalig langskomen, of kiezen voor meerdere lessen over een langere periode. Wat jij wilt weten over modulaire synthese, in het algemeen of over een specifieke module die je hebt, dat is waar we mee aan de slag gaan.
Neem je eigen rack mee of maak gebruik van de modules die hier aanwezig zijn. Er is van alles wat; van complete voices en sequencers tot toegewijde modules zoals filters en modulatoren.

Cursus introductie techno met Eurorack

Deze één-op-één cursus is bedoeld voor iedereen die de wereld van technomuziekproductie wil verkennen met behulp van hardware-instrumenten in het Eurorack-systeem. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt met elektronische muziek, deze cursus biedt je de fundamentele kennis en praktijkervaring die nodig is om technomuziek te creëren met behulp van modulaire synthese.

 • Begrijp de basisprincipes van modulaire synthese
 • Ontdek de componenten van een Eurorack-systeem
 • Creëer techno patches met Eurorack-modules
 • Leer technieken voor sequencing, geluidsontwerp en signaalroutering
 • Ontwikkel de vaardigheden om je eigen technotracks met hardware te produceren

Volg in 5 sessies van ieder twee uur een cursus om je een goede start te geven bij het produceren van Techno met Eurorack. Onder begeleiding van een instructeur met jarenlange ervaring in het live performen van modulaire techno leer je de fijne kneepjes van het vak, wat je wel en niet moet doen, en hoe je komt tot een goede sound.
Leer werken met generatieve sequencers, hoe je patches voorbereid en ruimte laat voor improvisatie, en hoe je een gebalanceerde sound over de speakers naar je publiek brengt. Ontdek de kracht van side-chaining, creatieve EQ en compressie, en leer begrijpen wat het betekent om je kick drum te tunen. Samen werken we met de modules die je zelf al hebt, en als iets ontbreekt is er van alles beschikbaar om de lege ruimte op te vullen. Na iedere sessie krijg je huiswerk om de materie verder te kunnen onderzoeken. Met een lijstje patch-notes en wat opnames nemen we dat steeds nauwkeurig door. Aan het eind van de cursus breng je alles in de praktijk en stel je een korte live-set samen die we volledig analyseren.

 • Sessie 1: Inleiding tot Eurorack
 • Sessie 2: Geluidsontwerp en oscillatoren
 • Sessie 3: Sequencing en ritmes
 • Sessie 4: Effecten en routering
 • Sessie 5: Arrangement en uitvoering

Met deze cursus in je broekzak heb je de basis om verder aan de slag te gaan met je livesets.
De prijs voor een sessie bedraagt €120,- exclusief BTW. Als je alle sessies vooruitbetaald krijg je een korting van 15%.

Sessie Duur Prijs
Inleiding 2 uur €120,-
Geluidsontwerp 2 uur €120,-
Sequencing 2 uur €120,-
Effecten 2 uur €120,-
Arrangement 2 uur €120,-
Evaluatie 1 uur €60,-
Totaal Korting
€660,- €561,-

Neem contact op om te informeren over een cursus op maat.

Tarieven

Iedere cursus bij Human Error is maatwerk. We bespreken vooraf jouw wensen en maken daar een plan voor. Je kiest zelf hoe lang je les wilt hebben, en wat je wil gebruiken: je eigen spullen, de spullen van Human Error of een combinatie daarvan.
De cursus wordt gegeven in hele uren, en het tarief per uur is €60,-. Tijd en dag spreken we af in overleg. Wil je voor een langere periode ondersteuning is een ander tarief mogelijk in overleg.

Contact

Boek nu een cursus bij Human Error

HUMAN ERROR SYNTH REPAIR
Coolhaven 234A
3024AN Rotterdam
Nederland
+31 6 41 28 03 07


Vind me op WhatsApp